sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laiskottelu päivät on sallittuja

Tänään tuli nukuttua johonki yhteen asti eikä sit oikee enää hirveest huvittanukkaa tehä enää mitää erikoista. Makasin vaa sängyssä ja kattelin telkkarista erilaisii ohjelmii. Siinä tää päivä yksinkertaisuudessaan. Oon kyllä sitä mieltä, että kyllä nyt kanttaa kerran viikossa ottaa ihan rennosti eikä murehtia ja kiirehtiä koko ajan. Siitä tulee vaan huono olo. Laiskottelu voi tehdä välillä oikeest ihan hyvääki.


Mut mun on jo monta päivää tehny mieli uunijuureksia ja tänään sit päätin ottaa itteeni niskasta kiinni ja käydä kaupassa ostamassa ainekset siihen. Voisimpa tähän laittaa ihan reseptin millä itte tein, jos joku muuki vaikka haluu tehä ja maistaa.


Uuni juurekset + liha

3 isoa perunaa
1 bataatti
5 porkkanaa
1 ½ lanttua
5 pientä sipulia
800 g karjalanpaisti lihaa
vettä
siirappia
mausteita omanmaun mukaan

Otin ison uunivuoan, jonne juurekset pistin kuorittuina ja lohkottuina. Bataatti ja perunat kannattaa jättää isommiksi lohkoiks, kun muut, koska ne kypsyy nopeemmin muihin verrattuna. Uuni 200 asteeseen ja uunivuokaan vettä noin juuresten puoleen väliin. Siirappi ja mausteet kanssa sekaan ja koko systeemi uuniin. Tässä välissä mä paistoin lihat pannulla ja sit lisäsin ne sinne uunivuokaan. Annoin niitten hautua siellä melkeen tunnin ja sit tiputin uunin lämpötilan 150 asteeseen sekä laitoin vuokaan kannen.

Tuli hyvää vaikka itte sanonki !

 Otinpa muutaman kuvan ruuan teko vaiheista:






Jälkiruuaks sitte äitin tekemää suklaakakkua. Nom.
 ~ Hyvää yötä, Laura.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti