sunnuntai 16. elokuuta 2015

Iltapäivä Haltialassa

Viikko sitten lauantaina lähdettiin Riikan kanssa aamupäivällä ajamaan kohti Haltialan kotieläintilaa. Oltiin edellisenä iltana saatu idea, että halutaan lähtee kattomaan eläimiä, mutta siihen aikaan joka paikka olikin jo kiinni. Päätettiin lähteä sinne sitten seuraavana aamuna.

Mä oon itte tykänny aina kaikista eläimistä ja olinkin ihan fiiliksissä, kun pääsin kattomaan lampaita, lehmiä, possuja, vuohia ja kanoja. Me valittiin tosi helteinen päivä, kun sinne mentiin ja eläimetkin vaan lepäili varjossa. Oli ne silti ihania. 

 photo blogi1_zpsttgoy6bq.jpg  photo blogi_zpslvtd4j4u.png

Yks noista possuista makas vaan koko ajan tossa mutalätäkössä. Se oli hauskan näköstä, kun se laitto kärsänsä myös tonne veden alle ja puhalteli ihan rentona ilmakuplia. 

Vuohista toi musta oli aktiivisempi. Se vaan nousi koko aika tota aitaa vasten, kun ihmiset ruokki niitä aidan läpi tuoreella heinällä.

Haltialassa ei saa ruokkia eläimiä, paitsi tuoreella heinällä! Se on ihan eläimien hyvinvoinnin takia.

 photo blogi5_zpsfsap0zh3.jpg

Tosi monet perheet olivat myös päättäneet lähteä tutkimaan Haltialaan eläimiä. Tila on niin iso ja siellä on lapsille leikkipaikka, ettei siellä ollu sellanen tungos. Saatiin ihan rauhassa kierrellä ja kattoa eläimiä. Nähtiin jopa haukka, joka yritti pyydystää pikkulintuja.

 photo blogi4_zps1aa2uty9.jpg  photo blogi_zpsmg42rhgf.jpg

Haltialan vieressä on myös pari peltoa, joista saa vapaasti käydä keräämässä herneitä ja kukkia. Me kerättiin Riikan kanssa isot kimput ruiskukkia auringonkukka pellosta. Siellä ne oli pitkien auringonkukkien varsien juurilla piilossa. Kauniita auringonkukkia siellä ei vielä ollut, koska ne on kuulemma kukassa vasta elokuun puolen välin jälkeen. Pitää ehkä mennä hakemaan sieltä, jossain vaiheessa muutama kukka kotiin.

Mitä te tykkäätte tehdä kavereiden kanssa ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti