tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pätkis-juusto -kakku

Lauantaina mulle tuli sellanen fiilis, että halusin leipoa jotain. En kuitenkaan jaksanu tehdä mitään hirveesti aikaa vievää. Pari viikkoa aikasemmin olin maistanu töissä tällästä kakkua ja nyt päätin testata itse sen tekemistä.

 photo kakku_zpsgk4umvsh.jpg

Pätkis-juusto -kakku

2          pussia pätkis mini bites -karkkeja
2,5 dl        vaahtoutuva vanilijakastiketta
250 g   mascarpone juustoa
0,5 dl   kuumaa kahvia
4-6      liivatetta

1 paketti   minttu dominoita
80 g    voita

Mä alotin kakun tekemisen sillä, että yritin keksiä helpon tavan pilkkoa nopeasti keksit ja karkit. Itse en keksiny, mutta onneks iskä keksi. Tollanen sipulisilppuri, sillä suju tosi nopeesti ja helposti. Eikä tullut edes paljon sotkua.

Sen jälkeen siis murskasin keksit (molemmat pötköt) pienen pieneks silpuks ja sulatin voin. Kaadoin sulaneen voin keksimurskan päälle kulhoon ja sekotin ne hyvin keskenään. Seoksen kaadoin leivinpaperilla pohjustettuun irtopohja vuokaan. Keksi murskaa EI saa painella, koska muuten siitä pohjasta tulee tosi kova. Niinkun mulle kävi, vaikka luulin vain tasoittaneeni pohjan. No, tekemällä oppii. Laitoin pohjan siksi aikaa jääkaappiin, kunnes tein loput vaiheet. Ja tässä vaiheessa laitoin myös liivatteet jo likoamaan.


 photo kakku1_zps4rdjzlyt.png
Pätkiksetkin pilkoin sipulisilppurilla. Ne tarttui ehkä hieman leikkuulautaan kiinni, mutta hyvin se onnistui silti. Karkkien pilkkomisen jälkeen sekoitin sen Mascarpone -juustoon kulhossa ja siitä tuli todella jähmeää tahnaa. Toisessa kulhossa taas vispasin vanilijakastikkeen kovaksi vaahdoksi, siis sellaiseksi, että siinä näkyi jälki kun sitä vispasin. Siihen sekoitin sitten vielä vispilällä sen mascarpone-pätkis tahnan. Kuumensin kahvin ja sekoitin liivatteet siihen. Sen sitten sekoitin keikkeen muuhun ja kaadoin vuokaan. Ja valmista tuli. Enään piti odoittaa kakun jähmettymistä seuraavaan päivään. Neljä - kuusi tuntiakin olisi luultavasti riittänyt, mutta yön yli on aina parempi.

 photo kakku2_zpswlmrvvgs.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti