perjantai 22. elokuuta 2014

Leipomuksia

 photo blogi2_zps2bb311eb.jpg
 photo blogi_zpsc7542e82.jpg  photo blogi1_zps38b755e9.jpg

Kiitos Suskin mun rupes yks päivä hirveesti mieli Suklaahippukeksejä. Tuumasta toimeen ja leipomaan. Ensiks tosin piti käydä kaupasta ostamassa fariinisokeria, koska meijän kaapissa oleva oli kovettunut. Hupsista. Ja ostin kanssa tummaasuklaata.

Suklaahippukeksit  (pellillinen)

170 g  voita (huoneenlämpöistä)
1,8 dl fariinisokeria
0,6 dl sokeria
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
4,5 dl jauhoja
2 tl vanilijasokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
200g karkeaksi rouhittua suklaata 
(mä käytin puolet fazerin sinistä ja puolet tummaa suklaata)

Sekoita voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne seokseen. Lisää rouhittu suklaa joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Uuni 175 astetta ja paista keksejä 8-10 min. Tai kunnes keksit on reunoilta vähän ruskettuneet. Näin keksit jää ihanan pehmeiksi ja maistuu tosi hyviltä. Ainakin mun mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti