maanantai 6. kesäkuuta 2016

Ravintolapäivä 21/5


Kävin ensimmistä kertaa katsomassa, millainen on ravintolapäivä. Päätettiin Riikan kanssa mennä tutkimaan Helsingin keskustan tarjontaa ja päädyttiin Esplanaadille. Koko puisto oli aivan täynnä myyntikojuja ja ihmisiä. 

Etukäteen olin ajatellut kuulemani perustellaa, että ruuan jonottamiseen voi mennä kauankin. Emme kuitenkaan joutuneet jonottamaan ruokaa, vaan eteenpäin kävelyä puistossa. Paikka oli niin täynnä ihmisiä, että yhdessä kohdassa saattoi jumittaa ties kuinka kauan.

 photo blogi_zpslcfng2n3.jpg

Joka puolella oli kaikenlaisia ihania ruokia ja oli ihan älyttömän vaikea valita, mitä ruokaa maistaa. Maistettiin puoliksi Riikan kanssa paria isompaa annosta. Valittiin ensimmäiseksi jonkunlainen taikinan sisään leivottu liha, kaali ja sieni seos. Se oli tosi hyvää, vaikkakin tarvitsi hieman mausteita lisäksi. Se taikina tuntui hieman raa'alta, mutta en tiedä kuuluiko sen olla vai ei. Toinen annos oli super iso lautasellinen paistettua nuudelia, kasviksia ja kanaa. Monia muitakin olisi tehnyt mieli maistaa, mutta en pystynyt syömään enää yhtään sillä olin aivan täynnä. Harmi sinäänsä, mutta en halunnut huonoa oloa itselleni loppu päiväksi.

 photo blogi1_zpsjeuegoqd.jpg  photo blogi2_zpsvagxpbqh.jpg

Loppupäivä me istuskeltiin Uspenskin katedraalin vieressä nurmikolla. Höpöteltiin, lakattiin kynsiä ja seurattiin kaupungin menoa. Ilman viiletessä me lähdettiin liikkeelle ja käveltiin Hakaniemeen asti. Siitä sitten lähdettiin molemmat eri suuntiin ja kohti kotia. 

Oletteko te käyneet ravintolapäivässä joskus ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti